logo

Ons Planeetje

Aftrap GroenLinks campagne

GroenLinksBand maakt muziek voor stadhuis

Hebt u ze gezien, zondag 25 september. De GroenLinksers die de start van hun campagne muzikaal inluidden? Er was muziek, mensen konden met een afbeelding van Jesse Klaver op de foto, en er werden toffe peren uitgedeeld. Thema van deze ludieke actie was dat GroenLinks op zoek is naar een nieuwe lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Om 14.00 uur begon het, op de Markt voor het stadhuis. Daar installeerde zich de GroenLinksBand, een initiatief van muzikale GroenLinks-leden op gitaar, percussie, accordeon en fluit. Terwijl de band aftrapte met campagnelied "Wij zoeken de Venlose Jesse of Jessica", deelden andere GroenLinksleden peren uit, en vroegen voorbijgangers en mensen uit het publiek of ze met Jesse Klaver op de foto wilden.

Na een tijdje verhuisde het GroenLinks-spektakel zich naar de Sint-Jorisstraat. Aldaar, voor de bekende ijzeren troon op de hoek met de Grote Kerkstraat, herhaalde zich het feest. Veel peren, foto's en mooie muziek later rondden de GroenLinksleden de dag af op het terras bij In den Dorstigen Haen.